{* *}
Terug naar het overzicht

Il Castello di Amici is een ronduit betoverende plek. Een kasteel dat als een van de weinige, nog uit de romaanse tijd stamt en een vrijwel unieke, ronde vorm heeft. Wanneer je aankomt rijden door het gehuchtje Paggese en de weg naar het Castello inslaat, doemt de ronde burcht, gelegen op een eenzame rots, op in de verte. Het dorpje uitrijdend, rijd je door het groene dal naar het kasteel. Hier liggen aan de voet van de rots een kleine groep huizen, tegen de fundamenten van het kasteel aangeklonterd. In een aantal recentelijk opgeknapte woningen hebben de huidige bewoners van het kasteel, een viertal suites gemaakt. Stuk voor stuk eenvoudige maar zeer sfeervolle onderkomens waar je echt kan proeven van het middeleeuwse kasteelleven. Want hoewel je niet in het kasteel zelf logeert, wordt in de prachtig beschilderde zalen van het kasteel, elke morgen een heerlijk ontbijt geserveerd. Je begint de dag dus met een wandeling omhoog waar meniggeen zich verliest in het schitterend uitzicht bij de zware houten poort. Stap hier over de drempel, passeer wat ooit de gevangenis was en loop naar het licht, het kasteelplein op en je stapt terug in de tijd. Met een geschiedenis van ruim 1000 jaar, is dit een unieke plek te noemen. Uniek ook omdat de huidige bewoners, de familie Amici, nog steeds in rechte lijn afstammen van de laatste eigenaar. Signor Amici die al weer een aantal eeuwen terug introuwde in de vorige familie die hier toen ook al een weer aantal eeuwen onafgebroken woonde. Men spreekt hier over zichzelf als de nieuwe eigenaars, maar als je bedenkt dat nieuw hier een paar honderd jaar betekent, dan is tijd maar een betrekkelijk gegeven binnen deze dikke kasteelmuren.

Niet alleen het kasteel, maar de gehele omgeving is hier nog puur en oorspronkelijk. Vanuit het kasteel kan je prachtige wandelingen maken. Of een dagje kuren in het thermale kuuroord van Acquasanta Terme, een bronnenentrum waar de Romeinen al hun soldaten naar toe stuurden om te genezen en bij te komen van de ongemakken van de oorlog. En verlang je naar iets meer mondain vertier, dan is er op korte afstand het zeer levendige Ascoli Piceno met een van de mooiste pleinen van heel Noord-Italië.

Voorzieningen

4 suites gevestigd in verschillende gebouwen die aan de voet van het middeleeuws kasteel liggen.

Elke suite is voor minimaal 2 personen geschikt, elk heeft een andere uitstraling en inrichting. Een tweetal suites zij als appartement ingedeeld met een zithoek of een aparte zitkamer. Een van de suites heeft een dakterras. Een andere suite is half in de rotsen uitgehakt, een zeer bijzondere lokatie.

Elke suite of miniappartement heeft een privé badkamer met douche.

Ontbijt wordt elke ochtend geserveerd in de eetzaal van het kasteel. Dit betekent een dagelijks wandeling omhoog naar de ingang van het kasteel.

Naast ontbijt is het ook mogelijk om te dineren op het kasteel. Dit geschied op aanvraag, prijs afhankelijk van aantal personen en gekozen menu. In het seizoen is het restaurant op zaterdagavond geopend voor niet gasten.

Er is een speciale formule logies, ontbijt en diner mogelijk, eventueel uit te breiden met toegang tot het termencentrum, op aanvraag.

Aanvraag beschikbaarheid:


Prijzen:

Tweepersoons kamer, vanaf €155 per nacht.
Tweepersoons logies, ontbijt en diner op zaterdag, vanaf €200 per nacht.

Prijzen afhankelijk van de grootte van de suite of het appartement, de lengte van het verblijf en het gekozen seizoen. Precieze prijsopgaaf vrijblijvend aan te vragen bij Italia Su Misura.

Omgeving


Paggese 1,5 km met diverse voorzieningen en restaurant
Acquasanta Terme, termaal centrum en stad met allerlei voorzieningen, winkels ed. 3 km
Arcuato del Tronto 16 km
Ascoli Piceno 18 km


Formulier Al Castello d'Amici, Acquasanta Terme - Marche 2+2p. (2 + 2 personen, vanaf €155 per nacht)
Omgeving


Paggese 1,5 km met diverse voorzieningen en restaurant
Acquasanta Terme, termaal centrum en stad met allerlei voorzieningen, winkels ed. 3 km
Arcuato del Tronto 16 km
Ascoli Piceno 18 km