Terug naar het overzicht

Wie over het platteland rond Menfi aan komt rijden naar Tenuta Magaggiaro, voelt gaandeweg de spanning al af nemen. Een lange, langzaam voortslingerende weg tussen olijfgaarden en akkers door. Een landweg die af en toe een dal in duikt, dan weer omhoog klimt, om heuvels rondwindend, tot halverwege een opgaande weg twee grote pilaren de oprit naar een grote witte hoeve aanduiden: het eindpunt is in zicht! Dichterbij komend blijkt de hoeve geheel ommuurd, tot de weg naar rechts afbuigt en je ineens een openblik op de hereboerderij hebt: de Tenuta.

Omgeven door uitgestrekte landerijen en een bos aan de overkant van het dal, is Magaggiaro een oase van rust: een uitgestrekt domein waar je de wind hoort, het ruisen van de bomen en de talrijke vogels. Een grote hoeve waar ruim verspreid over verschillende gebouwen, ruime gastenkamers zijn gemaakt waar gasten op basis van half of volpension verblijven. Gemeenschappelijk punt is het besloten zwembad met de ligstoelen rondom, waar het heerlijk toeven is. Va hieruit loop je eenvoudig weg de fruitgaard in, pluk er een stuk vers fruit, en laat jeblik dwalen over het dal. Paard rijden, hiken door het bos, een picnick tussen de bomen, het zijn kleine geneugten die onder handbereik liggen. Wie de weg het dal in rijdt, alsmaar dalend komt na ongeveer een kwartier rijden uit aan zee waar talloze verborgen baaitjes een heerlijk dagje zee beloven. Vraag het Nicoletta, de charmante gastvrouw die hier samen met haar partner de Tenuta runt: zij weet je te vertellen van schitterende baaitjes, een nabij gelegen schaapsboerderij, een hoogst curieus museum en nog veel meer verborgen schatten. Wie de eerste avond aanschuift voor een diner in de sfeervolle voormalige stal of buiten op het terras, wacht een aangename verrassing: hier wordt niet zomaar gekookt! Avond na avomd worden hier heerlijke gerechten op tafel getoverd, op basis van de eigen, verse producten van de boerderij en de lokale boeren.

Voorzieningen

Verblijf op basis van logies en ontbijt, half pension of volledig pension.
Tenuta Gagaggiara telt 18 gastenkamers, geschikt voor 2 tot 4 personen.
Hier van zijn 2 kamers geschikt voor minder validen.

Daarnaast is er ook een rolstoel vriendelijk gastenverblijf.

Elke kamer, sfeervol en ruim van opzet, heeft een eigen badkamer. Er zijn kamers op de begane grond en op de eerste verdieping te vinden.

Gemeenschappelijk voor de gasten is het
-panoramische zwembad
-wijnbar waar desgewenst ook proeverijen worden gehouden
-recreatie ruimte
-kinder speelplaats
-jeu de boule veld


grote tuin en landerijen rond de Tenuta

Aanvraag beschikbaarheid:


Prijzen* per suite, per dag op basis van logies en ontbijt

Suite vanaf 80 per nacht

De kamerprijzen hangen af van het seizoen, kamertype en aantal nachten, daarom wordt op aanvraag het juiste tarief berekend.

 

extra services:
wellness centrum met allerlei massages, hot stone behandelingen
restaurant
kinderboerderij
boogschieten
ping-pong
fietsenhuur
wijnroutes
culinaire tochten
paardrij tochten met instructeur voor kunderen en volwassenen
kooklessen olv chef

Omgeving


Menfi 3 km voorzieningen, restaurants
Porto Palo 7 km
Partanna 14 km
Selinunte, archeologische ogravingen, Griekse tempels 20 km
Sciacca 24 km
Agrigento 82 km
vliegveld Palermo 101 km
vliegveld Trapani 101 km

Formulier Tenuta Magaggiaro, Menfi - Sicilië 2p. (2 personen, vanaf €80 per dag)
Omgeving


Menfi 3 km voorzieningen, restaurants
Porto Palo 7 km
Partanna 14 km
Selinunte, archeologische ogravingen, Griekse tempels 20 km
Sciacca 24 km
Agrigento 82 km
vliegveld Palermo 101 km
vliegveld Trapani 101 km