Terug naar het overzicht

Soyez les Bienvenues! Benvenuti und herzlich wilkommen! Als het zo uitkomt en je de vrouwe des huizes bij aankomst tegenkomt, dan hangt het er maar van af in welke taal ze je zal aanspreken. Franstalig opgevoed, maar ook het Italiaans, Duits en Engels machtig, zal je graag vertellen over haar kudde Tesselse schapen. Schapen die ze ooit, na een bezoek aan dit Waddeneiland aanschafte omdat over wol te kunnen beschikken waarmee ze in de loop der jaren allerlei breisels heeft gemaakt, tot een deken voor de paus aan toe! En inderdaad, zo kan het gebeuren dat je een van de leenfietsen van het landgoed neemt en een rondje door het park maakt om daar inderdaad de Tesselse schapen te zien grazen. Een stukje Nederland in Piemonte!

Wanneer je het laatste stuk van de route volgt, rijdend tussen akkers en fruitboomgaarden, wijst niets erop dat je een landgoed nadert. Tot je de oprijlaan opdraait, een lange weg omgeven door hoge populieren die leidt naar een grote poort. Eenmaal op de binnenplaats belandt, blijkt dit een heuse adelijke woning met binennplaats en daarachter gelegen villa plus een fraai aangelegde parktuin.

Op de binnen ligt in de hoek een fraaie trappartij, in vrolijk terra en geel gekleurd, met een theatrale draperie omgeven, die je echt een speciaal gevoel geeft als je naar de eerste verdieping loopt. Een eigen voordeur leidt de hal van appartement All'Orto binnen dat heerlijk ruim blijkt te zijn. Twee ruime slaapkamers en badkamrs liggen aan de gang, de een met de oorspronkelijke, geheel behangen kasten uitgerust, de ander met een groot raam dat uitzicht geeft op akkers en bergen. Daarnaast telt je appartement een gezellige en lichte living met stoere lederen banken en een open haard. Via openslaande deuren kan je hier op het over de gehele lengte van de kamer lopende balkon komen. Achter de living, door een boog gescheiden, ligt het eetgedeelte en de volledig uitgeruste keukenhoek.

All'orto is een van de grootste appartementen die in de woningen rond het binnenhof zijn gemaakt. Daarnaast zijn er ook een aantal kamers en suites waarmee de huidige baronesse haar huis weer regelmatig gevuld weet met gasten uit de gehele wereld. Zo is een aantal jaren terug de gehele band plus crew van U2 bij haar te gast geweest, een feit waarvan foto's in de ontbijtzaal getuigen. Immers, wie hier logeert, in een appartement of B&B kamer, krijgt dagelijks een uitgebreid ontbijt voorgeschoteld. Maar dat zijn niet de enige geneugten van dit landgoed: steek de binnenplaats over en je komt bij de orangerie en de tuin uit waar een geweldige zwembad is gelegen. Zonnebedden rond het zwembad, een tennisbaan erachter. En ter rechterzijde een groot gazon met allerlei zitjes waar je vrijelijk kan thee drinken, een boek lezen of simpelweg genieten van de zon en de tuin.

De tuinarchitect Xavier Kurten, oorspronkelijk afkomstig uit de omgeving van Keulen, was in de periode 1812- 1840 werkzaam in de Piemonte. Een regio waar hij voor diverse aristocratische opdrachtgevers tuinen aanlegde in de toen zeer geliefde Engelse stijl. Quasi natuurlijk doend, met kronkelende paden, een vijver die als een spiegel het herenhuis in de verte kon weerkaatsen, een vervallen gebouwtje hier en daar en vaak een grote plantencollectie  Zo ook in de adelijke villa van Pinerolo waar tot op de dag van vandaag de parktuin met de enorme collectie hortensia's in ere wordt gehouden.

Voorzieningen

appartement op de eerste verdieping,
uitkijkend op de binnenplaats

capaciteit: 6 personen
slaapkamers: 2
badkamers: 2
woonkamer met open haard
toegang tot balkon
eetkamer met keukenhoek
grote smeg koelkast
oven, magnetron
vaatwasser
wasmachine

ontbijtzaal
gemeenschappelijk zwembad
tennisbaan
hortensiapark met vijver

parkeerplaats op binnenhof of op parkeerplaats

Aanvraag beschikbaarheid:


Prijzen zijn op aanvraag

Inclusief ontbijt
toegang tot het zwembad en tennispark
gebruik van fietsen
WIFI

Omgeving


Pinerolo 5 km
Eataly - slow food vestiging 2 km
Turijn 28 km


Formulier Al Cortile Doria, Pinerolo - Piemonte 4+2p. (6 personen, vanaf € 850 per week )
Omgeving


Pinerolo 5 km
Eataly - slow food vestiging 2 km
Turijn 28 km