Terug naar het overzicht

"Buona notte! A domani!" Ah, wat een heerlijke maaltijd was dat weer. Haast iedere avond, sinds jullie zijn aangekomen in de wachttoren, zijn jullie aangeschoven bij Adriana en haar gezin. Een allerhartelijkste vrouw die in het wachtershuisje woont dat tegen de toren is aangebouwd. Adriana die samen met haar zus Francesca,de toren als een B&B runnen en elke morgen een heerlijk ontbijt klaarmaken waarbij je de avond te voren doorgeeft wat je lekker vindt.

De toren. Kan het haast romantischer? Een oude wachttoren uit de Napoleontische tijd die letterlijk met haar voeten aan het water staat. Een kloeke toren die de kust domineert en die vanaf de spectaculaire uitkijkpost op de bovenste verdieping, een 360 graden uitzicht heeft. Hier de zon te zien ondergaan is een absoluut unieke ervaring. Het logeren in de toren is sowieso bijzonder, beginnend met het privéterrein van de toren. Immmers, de toren is alom bekend bij een ieder die wel eens naar de prachtige baai van Portonovo is geweest, maar slechts weinigen hebben de toren daadwerkelijk betreden. Laat staan erin geslapen!

La Vedetta is een logeeradres vol karakter. Alleen al de zware houten deur die toegang geeft tot de hal die als zitkamer wordt gebruikt. Vanuit de hal leidt een brede trap naar de eerste verdieping waar op de overloop een koelkastje staat. Hier is een ruime tweepersoons slaapkamer met een sfeervolle open haard gesitueerd en een tweede slaapkamertje met daarnaast de trap die naar de tweede étage leidt. Hier is een grote slaapkamer met eventueel een extra bed gelegen, met schitterend uitzicht over het strand en de zee. De hiernaast gelegen overloop biedt plaats aan nog een eenpersoons bed, de houten trap leidt hier naar de bovenste verdieping - de overdekte uitkijkpost. De badkamer tenslotte ligt op de begane grond in de hal achter de entree.

Omdat de toren als een bijzonder historisch monument is geklassificeerd, is een keuken niet toegestaan. Vandaar dat er hier elke ochtend een ontbijt wordt geserveerd en er voor wat kleine hapjes en drank slechts een kleine koelkast is. Gelukkig is hier eetgelegenheid te over: letterlijk een paar stappen verwijderd is er de beroemde strandbar il Clandestino van topkok Cedroni. Iets verderop allerlei strandbarretjes en restaurants, zodat er ruime keuzeis om buitenhuis te eten. En bovendien is er dus ook nog Adriana, de gast-/buurvrouw waar je tegen een kleine vergoeding heerlijk mee kan eten.

Voorzieningen

Vrijstaande 18de eeuwse wachttoren aan zee
met privé tuin, 3 verdiepingen plus uitkijk.

capaciteit bij huur gehele toren: 2 tot 7 personen
slaapkamers: 4 waarvan 2 kleine 1 persoons
plus een extra bed in de zolderslaapkamer 
woonkamer in de vestibule van de toren
keuken - geen vanwege monumentenzorg regels
koelkastje
panoramisch dakterras

privé tuin rond de wachttoren
buitendouche
terras bij het wachterhuis naast de toren

Aanvraag beschikbaarheid:


Verblijf op basis van Bed and Breakfast.

Huur B&B kamer:
Prijs laagseizoen €160 per nacht
Prijs hoogseizoen 8 - 22 augustus,  €175 per nacht

Huur gehele toren (op aanvraag):
Prijs vanaf €320 per nacht bij bezetting van max. 4 personen. Meerprijs bij bezetting 4- 7 personen.
Huur gehele toren, minimaal een week in het hoogseizoen.

 

Omgeving


Portonovo 450 m.
Sirolo 10 km
Ancona 11 km
Ancona airport 25 km

Formulier La Vedetta, Portonovo - Marche - 2/7p. (2 - 7 personen, vanaf €160 per nacht, )
Omgeving


Portonovo 450 m.
Sirolo 10 km
Ancona 11 km
Ancona airport 25 km