Terug naar het overzicht

Stel je voor: op de terugweg van een bezoek aan een Pecorino kaasherder kom je de kudde tegen: een zee van schapen wringt zich al blatend langs je auto die zachtjes heen en weer schommelt. De weggetjes hier zijn smal en dus wacht je geduldig voordat je de weg terug naar huis kan vervolgen. 'Thuis' is het hotel van de wijnfamilie Planeta. Een heerlijke plek temidden van de wijngaarden, waar je vanavond weer een culinair hoogtepunt van Chef Angelo wacht. Zelden zo lekker gegeten als hier. En dat is een gewaagde uitspraak op Sicilië waar eten een zeer serieuze zaak is! Hoe serieus, dat heb je gisteren mogen merken tijdens een geweldige kookles waarin je onder meer de plaatselijke pasta leerde maken, opgekruld rond stokjes. En natuurlijk vers bereid, come no!

Een paar kilometer buiten Menfi, ligt de Foresteria van Tenuta Planeta. Met een magnifiek uitzicht tot aan zee, word je hier met de ware Siciliaanse gastvrijheid onthaald. Het gevoel thuis te komen bij vrienden, gezamelijk te eten en te genieten. Niet minder dan dát doel had de familie Planeta in gedachten toen zij hun eigen hotel bouwden om er hun talrijke gasten te kunnen ontvangen. En in die opzet zijn ze volledig geslaagd: uitnodigende kamers met elk een privéterras dat uitkomt op de kruidenbedden voor de befaamde keuken van Angelo. Een heerlijk zwembad met bar en de geneugten van een gezamenlijk maaltijd aan één lange tafel.

Wie zich aan een les van de meester waagt, leert de ware Siciliaans keuken kennen: hier wordt volgens de lokale Cucina Contadina Menfese gekookt. Zelden krijg je met zoveel enthousiasme en passie de fijne kneepjes uitgelegd. Het humor en kennis kan Angelo, moeiteloos van italiaans naar Engels overschakelend, uitwijden over het hoe en waarom van een bepaald ingrediënt. Of het belang van geduld en aandacht, dat inderdaad verrassende resutaten oplevert.

Niet alleen druiven, maar ook olijven en allerlei groenten worden op de uitgestrekte landerijen van de Planeta's verbouwd. Een tocht langs de olijfperserijen, de geweldige wijnbibliotheek en de historische proeflokalen, de prachtige oude hoeves en de enorme opslagruimtes waar de meest kostelijke wijn ligt te rijpen, zijn een ware lust voor het oog. Een dagtocht voert je bovendien door een van de lieflijkste landschappen van Sicilië.

Voorzieningen

Capaciteit: 14 tweepersoons kamers, classic of superior
Badkamer met stortdouche
Zwembad met ligstoelen en bar
Fitnessruimte
Gemeenschappelijke lounges, leeskamer
Proeflokaal
Welness met sauna, relaxruimte en massage ruimte
Mountainbikes

uitgebreid ontbijtbuffet
mogelijkheid tot diner, alleen voor gasten
professionele keuken met mogelijkheid tot volgen van een kookworkshop

Aanvraag beschikbaarheid:


I.s.m. Planeta heeft ITALIA SU MISURA een waar culinair avontuur in elkaar gezet van minimaal 3 dagen:
-een kookworkshop voor min. 2 pers. in het Engels: 'le mani in pasta', 9.30 - 12.30, gevolgd door een diner met twee bijpassende wijnen van Planeta. Verder krijgen deelnemers de recepturen mee.
-een tocht langs twee wijndomeinen en een olijfperserij van Planeta
-bezoek aan een pecorino kaasmaker in de omgeving
-een wijnproeverij met diverse Planeta wijnen
Prijs per persoon op basis van een tweepersoons kamer:

  1 jan./
30 apr.
1 mei/
31 jul.
1 aug./
30 sept.
1 okt./
31 okt.
1 nov./
27 dec.
28 dec./
6 jan.

3 nachten & excursiepakket
op basis 2p.kamer standard
360 420 450 420 360 450
op basis 1p.kamer standard 528 630 681 630 528 681
op basis van 2p.kamer superior 390 450 480 450 390 480

Prijzen zijn in Euro's, inclusief BTW. NB: Deze reis kan i.o. uitgebreid / aangepast worden.

Inbegrepen:
-verblijf op basis van logies en ontbijt, gratis WIFI, gebruik faciliteiten Foresteria 
-uitgebreide routebeschrijving plus programmapunten zoals hierboven omschreven
Exclusief:
-vliegticket en autohuur
-avond diner à € 45,00 per persoon excl. water/wijn
-Op verzoek kan er voor groepen een uitgebreide visworkshop georganiseerd worden die begint met een bezoek aan de vissers van Porto Palo en de aankoop van de vis die later bereid zal worden. 
-Daarnaast is het ook mogelijk om in de wijnkelders proeverijen en een walking diner te organiseren.

Omgeving


Naast de wijngaarden van Planeta telt dit deel van Sicilië tal van bezienswaardigheden.

Porto Palo 5 km - een ongerept kustplaatsje met brede zandstranden en allerlei verborgen baaitjes
Selinunte 15 km - een van de grootste archeologische sites van Italië met Griekse tempels en een acropolis waar je vrijelijk tussen door kan wandelen
Sciacca 10 km - zeer sfeervol vissersplaatsje, een van de oudste van Sicilë, dat bovendien bekend staat als keramisch centrum

Formulier Siciliaanse kookworkshop op geweldig wijndomein (vanaf 2 personen, € 360 per 3 dagen)
Omgeving


Naast de wijngaarden van Planeta telt dit deel van Sicilië tal van bezienswaardigheden.

Porto Palo 5 km - een ongerept kustplaatsje met brede zandstranden en allerlei verborgen baaitjes
Selinunte 15 km - een van de grootste archeologische sites van Italië met Griekse tempels en een acropolis waar je vrijelijk tussen door kan wandelen
Sciacca 10 km - zeer sfeervol vissersplaatsje, een van de oudste van Sicilë, dat bovendien bekend staat als keramisch centrum