Terug naar het overzicht

Kwispelend houdt Cesare stil en duwt zijn neus in de vochtige grond. Een hond met een formidabele naam en een zachte neus die voortdurend voor ons uit rent. Hopen bladeren, schijnbaar onbetekenende heuveltjes, wortels van bomen, niets ontgaat Cesare's speurneus. Maar nu gaat zijn staart wild op en neer en blijft hij zachtjes grommend staan. Zou het zover zijn? Bevinden we ons in de buurt van het zwarte goud? Tot nu toe was de tocht door het dichte bos al een genoegen op zich. Maar nu het moment suprème lijkt aan te breken, bevangt ook ons de truffelkoorts en zijn alle ogen gericht op Cesare, de hond van de truffeljager...

Met een gecertificeerde jager mee op truffeljacht. Dat is een geweldige combinatie van natuur en cultuur. De ongetemde natuur van het Gran Sasso in de Abruzzo. En de cultuur van een van de meest begeerde ingredienten uit de Italiaanse keuken, de truffel. De truffeljacht begint met een ochtendlijke trektocht door de beboste berghellingen, op zoek naar de pokdalige aardvruchten in gezelschap van een jager met zijn speciaal hiertoe getrainde hond. Daarna de terugkeer naar het authentieke bergdorpje waar je logeert voor heerlijke Italiaanse koffie in de sfeervolle cantinone, het dorpslokaal waar vroeger de dorpsbewoners elkaar troffen bij het haardvuur. Dan, rond het middaguur, wacht de topkok je op in zijn professionele keuken om je de fijne kneepjes van het bereiden en verwerken van de truffel te leren. Want, een truffel vinden is al speciaal, maar dit kostbare ingrediënt zó gebruiken dat het de koning van de dis wordt, is een ware kunst.

Tijdens deze korte culinaire belevenis leert u de zomer- en wintertruffels gebruiken en nuttigt u na afloop van de kookworkshop gezamenlijk de bereidde maaltijd. 's Avonds wacht u een tweede culinair hoogtepunt wanneer u aanschuift voor een verfijnd diner volgens lokale tradities met verse ingrediënten in een onvergetelijke ambiance.

Voorzieningen

Accommodatie op basis van logies en ontbijt. Tevens lunch en diner mogelijk plus thee in de tisaneria.

Verblijf in een zogenaamde 'albergo diffuso', een over diverse dorpswoningen verspeid hotel waarin 1 of meerdere logeereenheden zijn ondergebracht. Elk met een eigen opgang en een privé badkamer. Afhankelijk van het kamertype, een eigen zitkamer of een soggiorno conviviale - een gemeenschappelijke woonkamer. Ontbijtruimte, restaurant en 24-uurs receptie zijn in diverse gebouwen in het bergdorpje gehuisvest. Vanwege de vele trappen, binnen en buitenshuis, is een verblijf aan minder validen af te raden.

kamertypes: -classic, -superior, -suite en -suite executive.
Elke kamer, deel van een huis, heeft, hoewel geheel gerenoveerd met o.a. vloerverwarming en design sanitair, zoveel mogelijk de authentieke sfeer behouden. Daarbij is de oorspronkelijke indeling behouden en zijn de ruimtes ingericht met karakteristieke meubelstukken, lokaal vervaardigd beddegoed en sfeervolle openhaarden.

Aanvraag beschikbaarheid:


In de Abruzzo, in centraal Italië, heeft ITALIA SU MISURA een waar culinair avontuur in elkaar gezet van minimaal 3 dagen, 2 nachten:
-truffeljacht voor minimaal twee deelnemers
-truffelkookworkshop o.l.v. een topkok 
-lunch van zelf bereide truffelgerechten
-een zelfgevonden truffel ten geschenke
-avonddiner bij kaarslicht inclusief wijn 

Prijs per persoon op basis van een tweepersoons kamer bij deelname van min. 2 personen:

  vanaf prijs, afhankelijk van periode verlenging per nacht

3 dagen, 2 nachten & excursiepakket
op basis van 2p. kamer classic

€ 500,00 pp.

€150,00 per kamer p.n.
op basis van 2p. kamer superior € 550,00 pp. €200.00 per kamer p.n.
op basis van 2p. suite € 600,00 pp. €250,00 per kamer p.n.
op basis van 2p. suite executive € 650,00 pp. €300,00 per kamer p.n.

Prijzen zijn in Euro's, inclusief BTW. NB: Deze reis kan uitgebreid / aangepast worden.
Inbegrepen:
-verblijf op basis van logies en ontbijt, gratis WIFI
-uitgebreide routebeschrijving plus programmapunten zoals hierboven omschreven

Exclusief:
-vliegticket en autohuur
-naast een truffeljacht kan ook een safraanpluk georganiseerd worden
-diverse tochten o.l.v. een gids in de omgeving zijn mogelijk
-handgevlochten picknic mand met handgeweven tafelkleed en servetten, water, wijn, lokale kaas en worst en  vers brood plus een routebeschrijving voor de meest uitgelezen picknic lokaties.

Omgeving


L' Aquila 25 km.
Rocca Calascio met prachtig uitzichtpunt op de Campo Imperatore 15 km.
Campo Imperatore 10 km.
Pescara airport  70 km.

Formulier truffeljacht in de Abruzzo en andere geneugten (vanaf 2 personen, vanaf 3 dagen € 500 per persoon, inclusief jacht, kookworkshop en logies & ontbijt)
Omgeving


L' Aquila 25 km.
Rocca Calascio met prachtig uitzichtpunt op de Campo Imperatore 15 km.
Campo Imperatore 10 km.
Pescara airport  70 km.