Terug naar het overzicht

Is het niet geweldig om als wijnliefhebber eens het begin van het proces mee te maken? Het moment waarop de druiventrosen op hun top zijn en de tijd om te oogsten daar is. Een periode van saamhorigheid waarbij iedereen op een wijndomein zijn steentje bijdraagt; de oogst is immers nog altijd een kwestie van handenarbeid - van vele handen! Wie daarom aanbiedt te helpen, al is het maar een dagje, wordt in de regel met open armen verwelkomd.

Voor de ware wijnliefhebber en slow food adept heeft ITALIA SU MISURA op Sicilië samen met het topdomein Planeta een wijnarrangement samengesteld om van te watertanden: het pakket omvat een bezoek aan de wijnkelders gevolgd door een lichte lunch. Na de lunch is het tijd om een handje te helpen bij de oogst en van nabij mee te maken hoe de druiven worden geselecteerd en geplukt.* Eenmaal terug in het hotel is er alle tijd om bij te komen van deze afwisselende dag met een frisse duik in het zwembad. Of onder het genot van een aperitief terwijl in de verte de zon in zee zakt. Hierna volgt een diner voor 2 personen begeleid door wijnen die persoonlijk zijn geselecteerd door de Chef. De volgende dag kan naar eigen believen worden besteed - de zee is op 10 minuten rijden maar ook de opgravingen van Selinunte zijn nabij. 's Avonds volgt dan een tweede avonddiner voor 2 personen met een wijnproeverij rond het thema 'het hart van de wijngaard'.

Voor wie daarnaast ook het koken met wijn nader wil onderzoeken bestaat er de mogelijkheid om bij minimale deelname van 2 personen een kookworkshop te volgen rond dit thema.

*deelname aan de oogst vindt op door de weekse dagen plaats.

Voorzieningen

Het gastenverblijf van het wijndomein is klein van opzet: met 12 kamers in totaal is een ieder privacy gegarandeerd. Gasten staat naast het panoramische zwembad, ook een gym en een welness ruimte ter beschikking. Daarnaast zijn er diverse lounges en een bibliotheek evenals vele buitenruimtes waar van het landschap genoten kan worden.

Verblijf geschied op basis van logies en ontbijt. Daarnaast kan gelunched worden bij de dverse wijnkelders van het domein . 'S avonds wordt er exclusief voor de gasten een verfijnd menu gekookt door topchef Angelo, desgewenst begeleid door de wijnen van het huis.

Er zijn twee types kamers: classic of suite. Elke kamer heeft een eigen terras en privé badkamer. 


Aanvraag beschikbaarheid:


Prijs arrangemenet zoals beschreven: 
-3 overnachtingen op basis van 2 persoonskamer type classic
-rondleiding wijnkelder plus lunch
-deelname aan de druivenoogst
-2 diners, begeleid met wijnen van het domein

€ 440,00 per persoon op basis van 2 pers. kamer type classic
€ 629,00 per persoon op basis van 1 pers. kamer type classic

Op verzoek kan het arrangement uitgebreid worden (verlenging p.n. € 180,00 2 pers. kamer/ 153,00 1 pers. kamer.
Daarnaast kan ITALIA SU MISURA ook vliegtickets, transfer van vliegeld naar hotel of autohuur verzorgen.

Omgeving


Formulier Slow Food op Sicilië - van druif tot wijn (2 personen, 4 dagen/ 3 nachten, 1/2 dag plukken, proeverij met lunch en 2 diners, € 440,00 pp.)
Omgeving