Terug naar het overzicht

Een eeuwenoud stadspalazzo, een haast zwarthouten poort, allerlei details verraden dat Dimora een plek met een lange geschiedenis is. Met kamers gegroepeerd rond een binnenplaats, sommige rond een tweede binnenhof, is het hotel meer als een huis met allerlei verborgen gangen en trappen.

Smaakvol maar ingetogen gedecoreerd, is Dimora Ortigia een geweldige basis om de historische binnenstad van Siracusa te verkennen. Vol cultuur, kunst, maar ook allerlei leuke pleinen met terrasjes en langs de lungomare een keur aan restaurantjes is Siracusa een stad voor elk wat wils. Met daarnaast een stadszonneplateau op loopafstand is er ook voor zon- en zeeliefhebbers, die de geneugten van de stad willen combineren met een dagje luieren, een ideale oplossing. 

Dimora storica heeft twee type suites, standard en superior, de laatste dermate ruim dat van een appartement gesproken kan worden. Suites die naast de ruime slaapamers, die ook de standard suites kenmerken, tevens een zitgedeelte en of een balkon of terras hebben. Elke suite beschikt over ene privé badkamer en is voorzien van alle gemakken die bij een klasse hotel horen. Naast een ontbijtruimte, fantasierijk ingericht met siciliaanse antiekfragmenten, telt de dimora een lounge, binnenplaats en een binnenhof voor kamers die iets verder weg liggen. In de kerkers van het hotel is bovendien een zeer bijzondere bezienswaardigheid te bezoeken - restanten van een oude hebreews badhuis dat de ligging van dit hotel in de oude Joodse wijk extra benadrukt.  

Voorzieningen

Stadshotel ***superior.

type kamers:
suite standard, capaciteit 2-3 personen
-slaapkamer
-badkamer

suite superior
-slaapkamer
-woonkamer met 1 of meerdere bedbanken
-eventueel 2de slaapkamer
-badkamer
-terras of balkon

ontbijtruimte
salon met vleugel
loungeruimte
museumwinkel
historisch bad
binnenplaats
 

Aanvraag beschikbaarheid:


De kamerprijzen van dit hotel hangen af van het seizoen en aantal nachten, daarom wordt op aanvraag het juiste tarief berekend.

Omgeving


Siracusa 0 km

Formulier Dimora Ortigia, Siracusa - Sicilië (Vanaf €120 per kamer per nacht)
Omgeving


Siracusa 0 km