Terug naar het overzicht

Midden in de volkswijk Ballarò gelegen, is dit B&B een ware vondst! Als je vanaf de beroemde Ballarò markt het straatje inloopt, zie je om je heen kleine winkeltjes, balkonnetjes, een pand waar men met de restaurantie bezig is. Overal is levendigheid om je heen in deze bruisende wijk waar je het ongepolijste stadsleven aan je voorbij ziet trekken. Dan, onverwacht is er een grote, houten poort die openzwaait nog voor je de belt hebt weten te vinden. Een stap naar binnen is als een stap in een andere wereld:

Als een warme deken valt dit B&B over je heen. Van de stijlvolle entree, de hal met het fijngestucte plafond, een antiek tapijt op de grond tot de uitnodigende loungeruimte achterin. Een aantal fraaie bogen en ranke gietijzeren pilaren vormt de overgang naar dit achterste gedeelte van het gebouw, de historische kern waar in vroeger tijden een bakkerij was gevestigd. Daar waar ooit de broden werden gebakken, staat nu een stel strakke banken rond een open haard waar het heerlijk toeven is. Kijk je hier door de lange, hoge ramen dan zie je een haast tropische begroeiing. Dit is de binnenplaats waar bij mooi weer ontbeten wordt maar waar je ook 's middags met een boek heerlijk in schaduw kan luieren. Overal in het gebouw spreekt de zorg en fantasie waarmee de ruim 4 jaar durende restauratie is uitgevoerd en het gebouw opnieuw is ingericht.

In dit B&B, een van de vele nieuwe projecten die in deze wijk zijn opgestart en waarmee Ballarò een glanzende toekomst tegemoet gaat, zijn de kamers ruim bemeten en elk met een eigen design badkamer uitgerust. Met diverse zitjes in de centrale hal en de ontbijtzaal, de uin op de binnenplaats en het zonneterras op de eerste verdiepingen, kunnen gasten zich hier prima vermaken na een intensieve dag in de stad. De lokatie is onovertroffen met het Palazzo Normanno en de duomo op loopafstand, allerlei restaurants onder handbereik en met op korte afstand een bushalte zodat je voor een bezoek aan bijvoorbeeld Monreale geen auto nodig hebt.

Voorzieningen

B&B de Charme

-twee-, drie- en vierpersoons kamers met 1 of 2 privé badkamers met stortdouche
-LCD tv op elke kamer

-gemeenschappelijke woonkamer
-ontbijtzaal
-binnentuin
-zonneterras met lounge meubels
-professionele keuken, eventueel beschikbaar voor kooklessen

geen lift

Aanvraag beschikbaarheid:*
De kamerprijzen van dit hotel hangen af van het seizoen en aantal nachten, daarom wordt op aanvraag het juiste tarief berekend.

Inclusief:
dagelijkse schoonmaak kamer
uitgebreid ontbijtbuffet
WIFI in receptie

huisdieren op aanvraag toegestaan

extra services:
transfer vliegveld
kooklessen

 

 

Omgeving


restaurants op 40 m.
Ballarò markt 100 m. 
centraal station 2 km
Monreale 10 km
Palermo airport 30 km

Formulier Boutique B&B al mercato, Palermo 2/4p. (2 personen, vanaf € 96,00 per kamer per dag)
Omgeving


restaurants op 40 m.
Ballarò markt 100 m. 
centraal station 2 km
Monreale 10 km
Palermo airport 30 km