Terug naar het overzicht

Albergo d'Oro is letterlijk een klomp goud die je ontdekt in een stoffig stadje! Een uit meerder lokaties bestaand drie sterren hotel dat in Italië ook wel een 'verstrooide herberg' wordt genoemd. Een uitgelezen manier om meerdere gebouwen, vaak gerestaureerde panden in een dorpje of stad, bijeen te bundelen en vanuit een centraal punt te bedienen. Zo ook hier, in het pittoreske Orosei, waar Albergo D'Oro haar ontbijt serveert in een sfeervol gebouw op een eeuwenoude binnenplaats. De diverse kamers en suites, meestal uitgerust met een slaapkamer en daarnaast een zitkamer, bevinden zich op meerdere lokaties in de stad, evenwel op loopafstand van de moedervestiging.

Liefde voor de geschiedenis van Orosei en haar gebouwen, die met de trek van jongeren van Sardinië naar het Italiaanse vasteland of elders, steeds meer leegstand lieten zien, bracht een bezield stel Sardijnen ertoe een immens karwei op te pakken: de opkoop en liefdevolle restauratie van een stel in verval geraakte panden. Het stel, de huidige eigenaren van Albergo d'Oro, wisten de panden weer geheel in de oude luister te herstellen en tegelijkertijd de ziel van deze ude boerenwoningen die tot ibegin jaren '90 nog door bewoners en vee werden gebruikt, te behouden. Met een prijzenswardig resultaat waar de oude structuren zijn aangevuld met modern klassieke meubels en fraai strak vormgegeven architectonische ingrepen waar nodig. Hier logeren kan per dag, Italia Su Misura heeft deze herberg met plezier opgenomen in een van haar routes die in 10 a 14 dagen Sardinië van een geheel authentieke kant laten zien.

Verblijf geschiedt op basis van Logies en ontbijt, daarnaast is er de dagelijkse hotelservice van een schoongemaakte en opgedekte kamer en verversing van de handdoeken. Het uitgebreide ontbijt met allerlei versgebakken en streek geproduceerde lekkernijen worden bij mooi weer geserveerd op de binnenplaats, anders binnen in het moedergebouw.

Voorzieningen

Capaciteit: 19 kamers
kamertypes
-standaard 1 persoons kamers
-standaard tweepersoons kamers
-superior tweepersoons slaapkamers

Aanvraag beschikbaarheid:


Prijzen
vanaf € 60,00 voor een eenpersoons kamer
vanaf €80,00 voor een twee persoons kamer

precieze prijs varieert sterk per seizoen en aantal dagen.
Italia Su Misurageeft naar aanleiding van uw precieze aanvraag, vrijblijvend de exacte prijs door.

Omgeving


Orosei 0 m.

Formulier Albergo D'Oro, Orosei - Sardinië 2p. (2 personen, vanaf € 80,00 per nacht, inclusief ontbijt )
Omgeving


Orosei 0 m.