Terug naar het overzicht

Verrassend. Zo kan je zowel de stad Bari als het stadspalazzo Nicola omschrijven. Allereerst de stad - die de laatste jaren met grote ijver haar imago van onaantrekkelijke havenstad aan het afschudden is. Met overal restaurantie werkzaamheden en vervallen palazzi die een nieuwe besteming krijgen, hervindt Bari beetje bij beetje haar oude pracht. Want Bari is meer dan de moeite waard - een stad met een eeuwenoude geschiedenis, een schitterend historisch centrum dat haar bloei in de vroege middeleeuwen kende en met een fraaie uitbreiding in de 18de, 19de eeuw die een arsenaal aan statige gebouwen, opera's en een mooi winkelbestand heeft opgeleverd. Toch is het met name het middeleeuwse hart, met kronkelige straatjes en steegjes, verborgen hoekjes en binnenpleintjes dat Bari tot een bijzondere bestemming maakt Een bestemming waar bovendien de beroemde San Nicola kerk staat - de laatste rustplaats van de heilige die bij ons bekend is als goed heiligman. Een fraaie kerk met een indrukwekkende crypte die tot op de dag van vandaag druk bezocht wordt door pelgrimgangers. 

In dit oude centrum wacht een tweede grote verrassing, Palazzo Nicola. Een schoolvoorbeeld van hoe een goede restauratie aan een eeuwenoud gebouw een nieuwe bestemming kan geven. Met groot respect voor de oude muren, gewelven en ramen en met behulp van de meest geavanceerde technologieen en rigide opvattingen over hoe de schoonheid van dit 16de eeuws palazzo te verfraaien met eigentijds design en futuristische domotica, is een klasse accommodatie ontstaan.

Via een authentiek zijstraatje, op korte afstand van de Dom, de opera, het Castello Svevo en het bruisende hart van Bari, betreedt je de receptie van dit oude palazzo, een uitnodigende ruimte die wordt gedomineerd door een verdiepingen hoge plantenwand. Vanut dit centrale deel met een vintage lobby, leiden futuristisch aandoende glazen loopbruggen en fraai gerestaureerde trappartijen naar de in totaal 15 appartementen die van 1 tot 5 personen plaats bieden. Elk met een geheel eigen ingang en alle geluidsdicht uitgevoerd, bieden de suites en appartementn elk denkbaar gemak. Sommige met en aparte woonkamr uitgerust, andere als suite ingericht met een slaapkamer op een entresol verdieping. Sommige met en keukenhoek en ieder ieder geval elk appartement met een ultramoderne badkamer. Gemeenschappelijk voor de appartementen is het dakterras, bereikbar via de centrale liften, een geweldige plek om na een drukke dag sightseeing thuis te komen.

Voorzieningen

appartement hotel gevestigd in een 16de eeuws, historisch palazzo in het oude centrum van Bari

capaciteit: 15 zelfstandige appartementen
varierend in grootte van 1 tot 4 personen

type kamers:
deluxe suite
junior suite
deluxe appartement
junior appartement

elke accommodatie beschikt over:
ruime privé badkamer met douche
zitruimte ofwel een aparte zitkamer
design eettafel
ingerichte keukenhoek
koelkast 
slaapkamer met king size bedden,
matras en kussens van Simmons
wifi
airconditioning/verwarming
led TV, sateliet TV
geluidsdichte ruimtes

op verzoek kinderbedje en -stoel


 

 

 

Aanvraag beschikbaarheid:


Prijzen op aanvraag
tarieven variëren naar gelang het seizoen, type kamer en aantal nachten.

Vraag daarom vrijblijvend het juiste tarief op

verblijf op basis van logies.
NB: er wordt geen ontbijt geserveerd. Wel bevindt zich op korte afstand allerlei gelegenheid om te ontbijten

Omgeving


Palazzo Nicola bevindt zich in het oude centrum van de stad
betaald parkeren op loopafstand

Formulier Palazzo Nicola, Bari - Puglia 1-4 personen (Vanaf €80 per kamer per nacht0)
Omgeving


Palazzo Nicola bevindt zich in het oude centrum van de stad
betaald parkeren op loopafstand