Terug naar het overzicht

De Via Francigena, de oude pelgrimsweg van het Engelse Canterbury naar Rome. Een route die lange tijd in de vergetelheid was geraakt, maar recentelijk beetje bij beetje weer aan de vergetelheid wordt ontrukt. Letterlijk beetje bij beetje, want slechts enkele provincies, in Italië en daarbuiten hebben hun deel van het traject weer hersteld. Wie dus de gehele route zou willen lopen, of zoals vroeger ook, te paard zou willen afleggen, heeft hier en daar een probleem. Grote delen van de route in Italië zijn tegenwoordig weer bewegwijzerd zodat deze schitterende route kan worden toegevoegd aan het stelsel van oude wegen.

Op weg naar Rome, was Lazio de laatste provincie die je aandeed - het eindpunt als het ware al in zicht. Na eerst door het Toscaanse land te zijn getrokken, betrad je nu de pauselijke staat. De allereerste stad die je hier tegenkwam en die de vermoeide reizigers gastvrij welkom heette, was Proceno. Een hoog op de heuveltop gelegen stadje dat beschermd werd door een middeleeuwse kasteel, het castello di Proceno. Eeuwenlang bood dit kasteel bescherming en onderdak aan pelgrims. En, hoe uitzonderlijk, ook u kunt hier, als reiziger een veilige haven vinden.

Nadat de adelije familie die hier eeuwenlang woonde, stees verder uitdunde, hebben de huidige erfgenamen een aantal van de familiehuizen die rond het kasteel gegroepeerd liggen, veranderd in gastenverblijven. Zeer ruime kasteelsuites en -appartementen, die allen sfeervol, met antieke stukken uit de familie en met elk een grote, werkende open haard zijn uitgerust. Stuk voor stuk bijzondere verblijven waar de hand en hartelijkheid van de eigenaresse, Barones Cecilia uit spreekt. Het appartement La Loggia ligt op de eerste verdieping van een romantische binnenplaats en heeft de beschikking over een grote Loggia waar het heerlijk toeven is. Het appartement zelf heeft een mezzanine waar een tweepersoons bed staat, in de hoge woon- eetkamer domineert de grote open haard waar omheen comfortabele banken staan.

Voorzieningen

capaciteit: 2 personen
slaapkamer: 1
badkamer: 1 met douche
woon- eetkamer met grote open haard
keukenhoek

Aanvraag beschikbaarheid:


Prijzen per week 2019

  7 jan./
15 mei
15 mei
26 juni
26 juni/
27 aug.
27 aug./
8 okt.

2 personen  600 800 950 800

Prijzen zijn in Euro's

Inclusief:
electriciteit

beddegoed en badlinnen
kinderbedje op aanvraag

Exclusief:
open haard hout + verwarming, € 21 per dag
extra bed € 15

Extra services:
kookworkshops

rondleiding privé museum in kasteel
eigen door michelin gesignaleerd restaurant
enoteca
was- en strijk service

 

 

Omgeving


Acquapendente 6 km
Onano 15 km
San Casciano dei Bagni 25 km
Bolsena 27 km
Orvieto 40 km
Bagnoregio Cività 42 km
Viterbo 56 km
Formulier La Loggia del Cortile, Proceno - Lazio 2p. (Van €600 tot €950 per week)
Omgeving


Acquapendente 6 km
Onano 15 km
San Casciano dei Bagni 25 km
Bolsena 27 km
Orvieto 40 km
Bagnoregio Cività 42 km
Viterbo 56 km