Terug naar het overzicht

Een uitzonderlijk adres in Rome, dat is het art-deco paleis aan de rivier de Tiber. Temidden van een aantal fraaie villa's die aan achterzijde grenzen aan de groene, residentiele wijk Prato, is deze villa ooit gebouwd als een familiehuis waar ook op gepaste wijze langdurig gasten ontvangen konden worden. Een benijdenswaardige plek aan de Tiber die tegenwoordig weer geheel in de oude luister hersteld. Was voor een aantal jaren terug alleen de tuinvilla nog in gebruik, sinds 2013 is ook de imposante villa aan straatzijde weer helemaal gerenoveerd. Sinds de heropening is hier op de begane grond een restaurant gevestigd dat al bij opening een geweldig nieuw adres aan het culinaire firmament in Rome beloofde te worden. Verfijning maar ook trouw aan eerlijke producten: er wordt immers gekookt wordt met de producten van de familieboerderij, buiten Rome gelegen. Daarnaast zijn er op de tweede verdieping van de hoofdvilla een aantal prachtige suites gemaakt. Maar wat Italia Su Misura betreft, ligt de charme van dit adres vooral de midden in de weelderige tuin. In de art deco tuinvilla zijn een tiental prachtige kamers en appartementen te vinden die nog geheel de sfeer van vroeger hebben behouden. Alle kamers, behalve de standaard, zijn uitgerust met balkon of terras, die op de begane grond zelfs met een privé stukje tuin. Hoewel verblijf hier op basis van logies en ontbijt is, heeft elke kamer daarnaast een keukenhoek of volledige keuken.

De vele jaren durende operatie om van dit historische pand weer een onderkomen met een klopend hart te makne, is het werk geweest van mode-icoon Anna Fendi. telg van de Fendi dynastie die altijd symbool heeft gestaan voor distinctie en elegantie. Toen zij een aantal jaren terug de leiding over het wereldbefaamde modehuis overgaf, verruilde zij de mode voor een andere liefde; de binnenhuisarchitectuur. Met het omvormen van het statige Art Deco paleisje aan de Tiber tot een gedistingeerd en vooral inspirerend hotel, is het nu ook mogelijk om het Fendisignatuur niet alleen te dragen maar ook te beleven. Het familiegevoel van deze puur Romeinse familie en hun groot gevoel voor gastvrijheid is weer tot bloei gekomen in de tuinvilla.

Voorzieningen

capaciteit: 11 kamers in de tuinvilla. 6 suites in de hoofdvilla.
In de tuinvilla:
Een aantal kamers hebben een kleine keukenhoek en een eigen privé buitenruimte of terras
elk van de kamers of mini-appartementen heeft een eigen privé bakamer en is op een individuele manier ingericht

In de hoofdvilla staat gasten een fitness ruimte ter beschikking

Daarnaast is sinds zomer 2013 in de hoofdvilla een restaurant gevestigd waar lunch en diner geserveerd worden in een van de sfeervolle ruimtes van de villa.Aanvraag beschikbaarheid:


De kamerprijzen van dit hotel verschillen qua seizoen en aantal nachten,
vraag daarom vrijblijvend het juiste tarief aan

 

Inclusief:
dagelijkse schoonmaak kamer
uitgebreid ontbijtbuffet
Fitnessruimte
WIFI

extra services:
restaurant
kookworkshops
babysitter
fietsverhuur
garage
kapper

Omgeving


Formulier Art Deco Villa aan de Tiber, Rome - Lazio (2 personen, vanaf €150 per dag )
Omgeving