Terug naar het overzicht

Monte Sesanio, het is eigenlijk meer een ervaring dan een hotel. Een hele bijzondere ervaring waarbij je lijkt terug te zijn gestapt in de tijd. Een verleden van kaarslicht, een stil, authentiek bergdorpje en een enorm zware, ijzeren huissleutel die de toegang vormt tot je eigen huis....

Het laatste deel van de reis slingert de weg na een laatste dorp omhoog de bergen in. Ruige, kale bergen en prachtige vergezichten waar na de zoveelste bocht, jullie eindbestemming opdoemt: het bergdorpje Santo Stefano. Na de auto op het pleintje te hebben achtergelaten, wandelen jullie onder de stadspoort het dorpje in. De receptie is hier gevestigd in een van de eerste huizen en meteen als je over de drempel stapt, wordt je ondergedompelt in de sfeer van dit dorpje. Eenvoud, ruwe vloeren, stoere houten meubels en veel, veel kaarslicht. Wanneer de receptioniste je voorloopt naar jullie kamer, blijkt het gewoon een huis uit het dorp te zijn. Monte Sessanio is namelijk geen gewoon hotel, maar een project waarbij een aantal vervallen huizen zeer zogvuldig zijn gerestaureerd en veranderd in gastenverblijven.
Piepend gaat de zware voordeur open en stap je binnen in woonkamer waar het haardvuur al knapperend brandt. Dit blijkt een gemeenschappelijke woonruimte te zijn waar elke avond een ander likeurtje klaar staat voor de gasten. Een trapje omhoog en daar is de zware toegangsdeur tot jullie kamer: een unieke ruimte met een stevig bed op hoge, smeedijzeren poten en een prachtige handgemaakte sprei. Een halfronde badkamer met fraai design sanitair combineert moeiteloos met de ruige wanden en de vloeren van oude terracotta tegels. Wát een bijzondere plek is dit...

De ochtend begint hier met een klein wandelingetje door het dorpje naar het oude dorpshuis. Zwart geblakerde muren, boerenmeubels en een heerlijk ontbijt van allerlei vers gemaakte, lokale producten vind je hier uitgestald.

Voorzieningen

Hotel Monte Sesanio telt circa 25 kamers ondergebracht in verschillende dorpshuizen.

Kamertypes voor 2 - 4 personen:
Classic
Superior
Junoir Suite - geschikt voor 4 personen
Suite - geschikt voor 4 personen

Omdat kamers vaak een gemeenschappelijke ingang en woonruimte delen, is verblijf met meerdere stellen of een grotere familie heel goed mogelijk.
Elke kamer heeft een gemeenschappelijke of privé zitkamer, sommige met eigen balkon, loggia of buitenterras.Alle kamers zijn voorzien van smeedijzeren bedden met natuurmatrassen en handgemaakt beddegoed.
Privé badkamers met een designdouche of ook met een vrijstaand designbad in de slaapruimte
vloerverwarming , gratis wifi
géén radio of TV
verlichtingssensoren

uitgebreid ontbijt, geheel bestaand uit huisgemaakte, verse producten
thee en oude ambachten in het Theehuis
bar/kleine kaart in de sfeervolle Cantinone
diner in het a la carte restaurant Le Candele

Aanvraag beschikbaarheid:


Prijzen* per suite, per dag op basis van logies en ontbijt, 2018
*
De kamerprijzen van dit hotel hangen af van kamer,  het seizoen en aantal nachten, daarom wordt op aanvraag het juiste tarief berekend.

Camera Classic vanaf €150 per nacht
Camera Superior vanaf €200 per nacht
Junoir suite vanaf €250 per nacht
Suite(4p)vanaf €350 per nacht

Kamerprijs afhankelijk van type kamer, aantal personen en gekozen periode.

Precieze kamerprijs vrijblijvend aan te vragen

Omgeving


Santo Stefano 0 km
Calascio 6 km
Campo Imperatore 13 km
L'Aquila 28 km
Chieti 72 km
Pescara airport 80 km

Formulier Monte Sesanio, Santa Stefano - Abruzzo 2p. (2 personen, vanaf €150 per nacht)
Omgeving


Santo Stefano 0 km
Calascio 6 km
Campo Imperatore 13 km
L'Aquila 28 km
Chieti 72 km
Pescara airport 80 km