Terug naar het overzicht

Een Italiaanse Jeroen Bosch - dat is het eerste wat me te binnenschiet als ik oog in oog sta met de schitterende fresco's die Signorelli maakte in de zijkapel van de Dom van Orvieto. Een bont gekleurd inferno van gespierde verdoemden wordt meegeroofd door machtige duivels terwijl een voorstelling verder op een zeer plastische weergave van de dag des oordeels door Luca Signorelli is uitgebeeld. Stuk voor stuk beroemde fresco's die eenmaal gezien, voor altijd op je netvlies blijven hangen.

Luca Signorelli - niet een van de meest beroemde kunstenaars uit de Italiaanse renaissance, maar zeker een van de opmerkelijkste. Een kunstenaar die dan weer ingetogen madonna's schilderde, dan weer prachtige kapels decoreerde met fantastische wezens, opgesteld in ingenieuze poses en als gespierde naakten. Niet voor niets vertegenwoordigt Signorelli de generatie kunstenaars die met hun onderzoek en experimenten de weg bereidde van de grootheden van de hoogrenaissance.

Een verrassende kunstroute met het werk van LUCA SIGNORELLI als leidraad: Ben je een echte renaissance kunstliefhebber en houd je van het Italiaanse stadsleven, maak dan een verrassende rondreis in Umbrië. Bezoek de steden waar Luca Signorelli gewerkt en geleefd heeft en laat de kunst en het landschap van Umbrië op je inwerken: een heerlijke rondreis die als onderdeel van een langere vakantie kan worden ingevoegd of als een korte kunstreis van 5 dagen kan worden uitgevoerd.

De 5-daagse rondreis voert langs Signorelli's werken in Perugia, Orvieto, Città di Castello en Umbertide. Omdat de reisafstanden beperkt zijn, is er uitgebreid glegenheid de steden en het omringende land te bezoeken.  Voor een uitgebreide route of meer informatie:

Voorzieningen

ITALIA SU MISURA biedt in samenwerking met Umbria Consorzio Cultura een volledige kunstroute langs de drie SIGNORELLI steden aan met de volgende logies mogelijkheden:
-als uitvalsbasis een centraal gelegen appartement of huis in Umbrië of Zuid Toscane.
-een arrangement met hotelovernachtingen in elk van de drie kunststeden

 

Aanvraag beschikbaarheid:


De accommodaties

Entrees Signorelli route ca € 30 per persoon, reserveringen en routekaarten verzorgd door ITALIA SU MISURA. Verblijfkosten in overleg, vanaf € 240 per persooon

Omgeving


Formulier LUCA SIGNORELLI (vanaf 2 personen, vanaf € 240 per persoon)
Omgeving