De vlucht van de adelaar.

DE VLUCHT VAN DE ADELAAR. 11-daagse cultuurreis door de Abruzzo.

Een diepgevoelde religie gecombineerd met almachtige, woeste natuur, maakte dat de Abruzzo al in de vroege middeleeuwen bekend stond als de streek van kluizenaars en heremieten. Godvruchtige monniken die in volledige afzondering leefden  in afgelegen grotten. De beroemdste onder hen was ongetwijfeld Pietro da Morrone die in 1294 volkomen onverwacht tot paus werd verkozen. Een kortstondig pausschap overigens dat hij als Paus Celestinus V,  mede door de  enorme overgang van grot naar Vaticaan , al na een half jaar vrijwillig opgaf.

De vlucht van de adelaar is een verrassende cultuurreis door een van de minder bekende regio’s van midden Italië, de Abruzzo. Een reis die het religieuze aspect van de Abruzzo in tal van romaanse kapellen en kerken, kloosters  en heremietengrotten verkent. Maar die ook de ruige natuur van de Majella, de weidse hoogvlakte van de Campo Imperatore en de drooggelegde vlakte van de Marsica met tal van onontdekte stadjes en dorpjes. Voeg daarbij de stadse allure van Chieti met een zeer rijk archeologisch museum, Sulmona geboortestad van Ovidius, het onverwacht bruisende Guardiagrele. Plus de romantische trabucchikust, de dramatische kastelen van Roccascalegna en Calascio tezamen met het hedendaagse drama van L’Aquila en de Vlucht van de Adelaar bevat alle ingrediënten voor een gedenkwaardige rondreis.

Zoals gebruikelijk bij Italia Su Misura, is er een tweetal bijzondere accommodaties uitgezocht die het unieke karakter de Abruzzo fraai illustreren. Een verblijf in historisch klooster en een imposant kasteel.

De feiten van deze 11-daagse reis, De vlucht van de adelaar, op een rij:

Reisdata: 2 september - 12 september 2015
Reissom: €2.045,00
  bij individuele reis, prijs in overleg, vanaf €1.400
Deelnemers: min. 6 personen, max. 8
Inbegrepen:

-lijnvlucht Amsterdam - Rome met KLM
-logies en ontbijt in 3- en 4 sterren accommodatie
-volledige reisbegeleiding 
-alle transfers en vervoer ter plaatse met privé minibus  
-alle entrees, 3 avonddiners 
-rondleiding en proeverij wijndomein
-inleidende lezing en kennismaking medereizigers

Exclusief:

-overige maaltijden en persoonlijke uitgaven
-reis- en annuleringsverzekeringen.

Deze reis wordt begeleid door kunsthistorica en Italiëkenner Brenda Schipper. 
De genoemde reissom is op basis van een tweepersoons kamer. Extra kosten voor een éénpersoonskamer op aanvraag. Voor een gedetailleerd programma: info@su-misura.nl

> Terug naar overzicht