Marian en familie, Sicilië 2016, rondreis op maat

Hallo, Brenda en Miranda.
 
We hebben het geweldig gehad!
 
Huis en verhuurders geweldig (= Contea Etnea), drinken en pizza's( koud maar dat kwam omdat wij zo laat waren) stonden er voor ons klaar en heerlijk fruit.
De villa was nog mooier dan we ons voorgesteld hadden de kinderen wilde hier alle 12 dagen wel blijven, zo groot, schoon, en dan die tuin en het zwembad, we zijn er nog helemaal vol van.
1 klein minpuntje, je hoort de weg wel erg goed vooral bij het zwembad.
 
Etna excursie was erg mooi, fijn met zo'n gids die met ons gezin meegaat, alle tijd en veel leuke dingen gezien, buiten de alcantara kloof eerst nog op een ander niet toeristische plek gestopt, erg mooi. MTB tocht was ook erg mooi, maar wel heftig! ...de gidsen waren geweldig ...maar toen heb ik maar besloten om met de meiden naar het dorpje te gaan en de jongens te laten fietsen, die kwamen erg enthousiast terug maar vonden het best wel pittig.
 
Nog heerlijke dagen gehad, privé zwembad is zo luxe gevoel en zo leuk met je gezin.
Dus met een beetje pijn in ons hart zaterdag naar Susafa, we dachten wel even waar komen we in vredesnaam terecht, die slingerwegjes, Christiaan was helemaal in z'n sas, hij rijd graag in de bergen! Van buiten denk je eerst nog nou dat weet ik ook niet, maar eenmaal binnen; wauw wat een prachtige plek. Alleen wel ver weg van dorpjes, maar erg goede tip voor één nacht. Ook heerlijk gegeten. En 's morgens wakker worden met die tuin vol palmbomen en de heuvels op de achtergrond. (= masseria susafa)
 
De rit langs Palermo op zondag was wel erg chaotisch, 3-4 rijen dik verkeer en alles door elkaar heen met scooters ertussendoor, blij dat we daar weg waren.
De laatste plek de Baglio, leek wel erg chique, maar zo'n vriendelijk onthaal, erg rustig, op nog 1 stel na was het leeg! maar dat was voor ons helemaal geen probleem, weer een privé zwembad, haha. Nog een Italiaanse bruiloft meegemaakt met vuurwerk, leuk. (= baglio angelico)
 
Toen we keken wat we nog zouden willen doen was de keuze, of een dagje Palermo of een boottocht, was de keuze snel gemaakt en wat fantastisch dat jullie dat voor ons nog geregeld hebben. Erg fijn te weten dat we met alle dingen bij jullie terecht kunnen vooral daar wij de taal niet spreken.
 
We hebben de sicilianen, als zeer vriendelijk ervaren, toch anders als in het toeristische noorden daar kijken ze je in winkels en restaurants bijna niet meer aan en zeggen geen hallo of gedag.
Hier proberen ze je bijna allemaal te helpen en liefst een gesprek aan te gaan al kunnen we geen woord verstaan, vooral de oudere mannen erg leuk, probeerde ons zelfs te waarschuwen voor een bekeuring! ze dachten dat het onze auto was die voor het koffiebarretje stond, maar dat was niet zo.
 
Al met al een heel verhaal, maar we hebben heel erg genoten, en zijn jullie dankbaar voor al het geregel en tips.
Heb jullie al vaak genoemd en site doorgegeven, ook zullen wij zeker niet aarzelen als we weer naar iets bijzonders zoeken in Italie. Willen zeker nog eens terug naar Sicilie! maar Sardinië en Puglia staan ook hoog op ons lijstje!
 
Mede dankzij jullie blijft deze reis na aanleiding van ons 25 jarig huwelijk onvergetelijk! nu alle filmpjes en foto's nog uitzoeken, dus we hebben nog wel even napret :-)
 
Dus nogmaals hartelijk dank, namens ons allemaal.

> Terug naar overzicht