Terug naar het overzicht

Emilia Romagna. Hoewel vrij onbekend in Nederland, roept Emilia Romagna bij de gemiddelde Italiaan een beeld op van culinaire hoogstandjes en lekkernijen. Niet voor niets luidt de bijnaam van de hoofdstad Bologna, 'La Grassa', 'de vette'; een verwijzing naar de rijke, Bologneser keuken. Natuurlijk is de Ragù Bolognese intussen algemeen bekend, maar ook Reggio Parmigiana kaas, Parma ham, aceto balsamico di Modena, alle afkomstig uit deze regio, hebben zich een vaste plaats in onze keuken verworven.

Hoe toepasselijk dus voor ware kookliefhebbers, om eens te zien hoe de Balsamico azijn rijpt op eiken houten vaten, de verschillen te leren proeven tussen diverse Parmigiana kazen of tijdens een wijnproeverij de smaak van een Bianco di Scandiano te vergelijken met een Montuni del Reno of een Trebbiano di Romagna. Geweldige druivenrassen die nauwelijks buiten de streek verhandeld worden. Om vervolgens een kookworkshop te volgen onder de bezielde leiding van Silvia. Een raskokkin die in de gelukkkige omstandigheid verkeert alleen maar met verse, biologische producten te kunnen werken. Ecologisch spelt en andere graansoorten van eigen boerderij, groente en fruit uit eigen moestuin, verwerkt tot typische gerechten uit de streek.

In samenwerking met het ecologische domein Montombraro heeft ITALIA SU MISURA hier een week, gewijd aan de culinaire geneugten van Emilia Romagna ontwikkeld. In die week breng je een bezoek aan een aceto balsamico producent waarna je een kijkje in Modena kan nemen. Een bezoek aan een parmiginana kaas fattoria gevolgd door een bezoek aan het sfeervolle Parma. Een rondleiding bij een ecologisch wijnhuis en een wandeling door de wijngaarden met als kers op de taart een kookworkshop op het domein waar je gedurende de week verblijft.

Het domein zelf, schilderachtig gelegen tegen een heuvelrug, is een heerlijke plek om na een bezoek in de omgeving weer terug te komen. Een bijzondere borgo die met veel liefde is gerestaureerd en waar de bijzondere band die de mensen er hebben met hun land, de liefde voor hun werk en de enorme aandacht voor de kwaliteit van hun voedsel, weldadig aandoen.

Voorzieningen

accomodatie op basis van B&B of een appartement.

B&B  
2 tweepersoons kamer met privé badkamer

appartementen
casa forte -  2 tot 5 personen
casa podere - 7 - 12 personen
casa torre - 4 tot 7 personen

elk appartement heeft een volledig ingerichte keuken
eigen terras met eettafel
tuindeel met ligstoelen
barbecue

voorbeelden van accomodatie: klik hier

Aanvraag beschikbaarheid:


genoemde prijzen voor dit ITALIA SU MISURA pakket zijn per persoon op basis van verblijf van 1 week
het pakket omvat:
-verblijf in een van de appartementen op basis van het aangegeven aantal personen
-2 excursies (keuze uit wijnproeverij, aceto balsamico producent, parmigiana kaasmakerij)
-1 kookworkshop op domein olv Silvia in de professionele proefkeuken

Prijzen per week 2012

  voorseizoen hoogseizoen naseizoen

2 personen, casa forte* 395 pp 595 pp 395 pp
4 personen, casa forte* 295 pp 350 pp 295 pp
6 personen, casa torre* 230 pp 260 pp 230 pp
4 personen, casa torre* 295 pp 360 pp 295 pp

Prijzen zijn in Euro's, inclusief BTW

*Genoemde prijzen zijn op basis van beschikbaarheid van de accommodaties

 

Omgeving


Maranello Ferrari fabriek, museum en testcircuit 25 km
Vignola 25 km
Bologna 45 km
Modena 45 km
Reggio Emilia 77 km
Parma 98 km
Ravenna 125 km
Florence 120 km

Formulier Culinair weekje in Emilia Romagna. (vanaf 2 personen tot max. 8 personen, vanaf € 230 per persoon)




Omgeving


Maranello Ferrari fabriek, museum en testcircuit 25 km
Vignola 25 km
Bologna 45 km
Modena 45 km
Reggio Emilia 77 km
Parma 98 km
Ravenna 125 km
Florence 120 km